Inloggen

Welkom bij Wooninc-thuiswerkplek.nl; de plek waar je alle benodigdheden voor je thuiswerkplek bestelt. Alle artikelen voldoen aan de arbonormen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je op een optimale en verantwoorde manier kunt thuiswerken.

Bezoek je voor de eerste keer deze shop?
Klik dan op "wachtwoord vergeten", dan kom je bij een scherm om je account door middel van het invullen van je gebruikersnaam te activeren. Hierna ontvang je een email om je wachtwoord zelf in te geven en kun je aan de slag!

Login
Wachtwoord vergeten?
THUISWERKOVEREENKOMST


Thuiswerkregeling
 
  1. De Thuiswerkregeling zoals die op het moment van het sluiten van deze overeenkomst binnen Werkgever geldt of op een later tijdstip zal gelden, maakt integraal deel uit van deze overeenkomst. Werknemer verklaart deze regeling te hebben ontvangen en kennis te hebben genomen van de inhoud daarvan.

Thuiswerkdagen
 
  1. Werkgever stemt in met het verzoek van Werknemer om een aantal werkdagen per kalenderweek thuis te werken. De dagen waarop Werknemer thuis werkt, worden in onderling overleg tussen Werkgever en Werknemer vastgesteld.
  2. Deze dagen en/of uren kunnen door Werkgever worden gewijzigd en/of ingetrokken, na overleg met Werknemer.
  3. Wanneer Werkgever Werknemer verzoekt om naar kantoor of een andere locatie te komen, is Werknemer gehouden aan dit verzoek gehoor te geven.
  4. Werknemer heeft op de dagen waarop hij thuis werkt, geen recht op een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Werknemer ontvangt hiervoor de vergoeding zoals afgesproken in de CAO Woondiensten.

Ziekmelding

Als Werknemer op de thuiswerkdag ziek is, zal hij dit volgens de gebruikelijke procedures melden en gelden de gebruikelijke controlevoorschriften. Hetzelfde geldt voor een herstelmelding.
 
Ter beschikking gestelde zaken
 
  1. Aan Werknemer is een bureau en/of bureaustoel in bruikleen ter beschikking gesteld door Werkgever.
  2. Werknemer is gehouden deze zaken indien hij niet langer thuis werkt, de arbeidsovereenkomst met Werkgever eindigt en in alle overige gevallen waarin Werkgever teruggave vordert, aan Werkgever te retourneren.
  3. Wanneer de arbeidsovereenkomst met Werkgever eindigt, heeft Werknemer de mogelijkheid om het ter beschikking gestelde meubilair van Werkgever over te nemen, waarbij de volgende staffel wordt gehanteerd. Indien de arbeidsovereenkomst:
    • binnen één jaar na het sluiten van deze overeenkomst eindigt, is Werknemer 50% van de aanschafwaarde verschuldigd.
    • tussen de één en twee jaar na het sluiten van deze overeenkomst eindigt, is Werknemer 35% van de aanschafwaarde verschuldigd.
    • tussen de twee en drie jaar na het sluiten van deze overeenkomst eindigt, is Werknemer 15% van de aanschafwaarde verschuldigd.
    • drie jaar of later na het sluiten van deze overeenkomst eindigt, is Werknemer geen overnamevergoeding meer verschuldigd en mag hij het ter beschikking gestelde meubilair kosteloos behouden.
  4. Als Werknemer ook na uitdrukkelijk daartoe gesommeerd te zijn in gebreke blijft bij de teruggave van de zaken als bedoeld in het eerste lid, zal Werknemer dadelijk en ineens, in afwijking van artikel 7:650 lid 3 BW, aan en ten behoeve van Werkgever, in afwijking van het maximum van artikel 7:650 lid 5 BW, zonder rechtelijke tussenkomst een onmiddellijk opeisbare boete verbeuren ten bedrage van € 2000,00 onverminderd alle verdere rechten van Werkgever, waaronder het recht om nakoming van het tweede lid te vorderen.
  5. Werknemer is gehouden alle ter beschikking gestelde zaken zorgvuldig te gebruiken. Voor zover eventuele schade aan deze zaken niet door de verzekering van Werknemer wordt gedekt, zal de schade niet op Werknemer worden verhaald, tenzij de schade is ontstaan door opzet of bewust roekeloosheid van Werknemer of diens huisgenoten.
 
Verklaring Werknemer

Met het ondertekenen van deze Thuiswerkovereenkomst verklaart Werknemer:
  • op de hoogte te zijn van de eisen die vanuit de Arbowetgeving aan de thuiswerkplek gesteld worden (deze zijn gepubliceerd op Iris);
  • de beschikking te hebben over een thuiswerkplek die voldoet aan de voorwaarden uit de Arbowetgeving en zoals beschreven in de Thuiswerkregeling. Indien de thuiswerkplek niet voldoet, overleggen partijen over eventuele aanpassingen;
  • de beschikking te hebben over de middelen zoals benoemd in de Thuiswerkregeling om de werkzaamheden op een professionele wijze te kunnen verrichten;
  • direct bij de leidinggevende aan te geven indien niet meer aan de voorwaarden zoals gesteld in de Thuiswerkregeling kan worden voldaan of fysieke- of psychische klachten ontstaan die het gevolg zijn van het thuiswerken;
  • toe te zien op naleving van de Arbowetgeving en volgende pauzes te nemen die de werkdag onderbreken;
  • ook buiten kantoor vertrouwelijk om te gaan met bedrijfsgevoelige en privacygevoelige informatie en deze zo veel mogelijk af te schermen van onbevoegden.